Het Artenova-gebouw in Mechelen maakte al een tijdje een verouderde indruk. Daar brengt de Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen nu verandering in. Zij realiseren hier een nieuw woonproject met enkele publieke functies, en dopen de site tot Arte Nova.

Plannen

Eind 2023 vind je hier 16 luxeappartementen, 2 penthouses, en een fietsenwinkel. Ook groen zal een hoofdrol spelen, want er komt een grote binnentuin van 750m² groot. Dat is bijna zo groot als de Tuin van het Oh!. Overdag hebben alle Mechelaars toegang tot deze open ruimte. ’s Avonds is toegang tot deze tuin enkel mogelijk voor de bewoners. Daarnaast krijgen de bewoners een daktuin van 475 m² met een moestuin en serres.

Ondergronds komt een parkeerruimte voor de bewoners met een autolift. Efficiënt voor de ruimte-indeling. In die parking zal ook een deelauto beschikbaar zijn voor de bewoners.

Kebabzaak Sultan was ook te vinden op deze plek, maar zij zullen verhuizen naar de Stationsstraat.

Tijdelijke invulling

De afgelopen tijd vond je vzw Mest vinden in dit gebouw. Deze organisatie steunt enthousiaste, startende ondernemers. Daarnaast waren hier ook artistieke projecten aan de gang. 

Timing

  • Augustus 2022: voorbereidende werken
  • Begin 2024: einde werken
  • Lente 2024:
    • Bewoners verhuizen naar Arte Nova.
    • Toegang tot de tuin is mogelijk.

Partners

Antonissen 

Ligging

Arte Nova ligt vlakbij het station.