De verkrotte en leegstaande panden, begrensd door de Onze-Lieve-Vrouwestraat, de Korenmarkt, de Ziekeliedenstraat en de Lieve-Heerstraat, maakten plaats voor nieuwe appartementen en handelszaken. De restauratie van het Hof van Cortenbach is de kers op de taart en opnieuw een heuse trekpleister. De vrijgekomen ruimte ertussen werd een nieuw binnenplein. Een prachtig stuk stadsvernieuwing dus, waarmee we een deel van het historisch patrimonium in eer herstelde en integreerde in een hedendaags geheel met nieuwe functies.

Project

Hof van Cortenbach

Onder het motto 'wonen, werken en genieten' kreeg het Hof van Cortenbach een nieuwe toekomst. In het imposante 16de-eeuwse stadspaleis worden sinds september 2020 drie hoogwaardige studentenstudio's verhuurd. De prachtige kantoorzolder is de thuisbasis voor CIONET en op de eerste verdieping zetelt vastgoedbedrijf Hoome. Op het gelijkvloers huist pianowinkel Quatre Mains.

Residentie Cortenbach

Naast het Hof van Cortenbach verrezen 23 nieuwbouwappartementen, verdeeld over twee aparte gebouwen. Op de benedenverdiepingen is er ruimte voor winkels. De appartementen variëren in grootte van 1 tot 3 slaapkamers en hebben een eigen terras, tuin of gemeenschappelijke tuin. Ondergronds is een private parking voorzien.
De ontwikkelaar vernieuwde ook een aantal panden die grenzen aan het Cortenbachplein. Zo maakten voormalige magazijnen plaats voor nieuwbouw met handelsruimtes en appartementen.

Cortenbachplein

Het nieuwe plein werd ingericht als een hof. Enerzijds verwijzend naar het Hof van Cortenbach, anderzijds naar een omheinde plek waar bloemen, struiken en hoogstammige bomen kunnen groeien. Een variatie van beplanting zorgt voor een kleurrijk beeld. In het midden kunnen bewoners en bezoekers rusten op een grote zitbank.

Ligging