Parking Keerdok is een ontwerp van archipelago en POLO architecten en telt 516 publieke parkeerplaatsen.

Parking Keerdok: multifunctioneel met dakterras
Parking Keerdok: multifunctioneel met dakterras

Multifunctioneel

Met z’n opvallende architectuur is het gebouw een belangrijke landmark voor de stad. Je rijdt de parking rechtstreeks binnen via de N16 of via het kruispunt N16/Elektriciteitstraat. Uitrijden gebeurt via de centrale ontsluitingsweg en het kruispunt N16/Elektriciteitstraat.

Naast een parkeerfunctie heeft het gebouw een Louis Delhaize supermarkt op het gelijkvloers en kantoren van Voka Mechelen-Kempen op de bovenste verdiepingen. Op het dak van het gebouw vind je een terras met bomen en een prachtig zicht op de stad. Een uitbater zal er in de toekomst een publiek terras van maken en een gepaste invulling geven.

Aan de zijde van de Afleidingsdijle legt het Rik De Saedeleerplein de verbinding tussen de inkomhal, de overdekte fietsenstalling, het jaagpad en de fiets- en voetgangersbrug over de Afleidingsdijle.

Het Rik De Saedeleerplein verbindt het parkeergebouw met de nieuwe fiets- en voetgangersbrug

Op en top duurzaam

Parking Keerdok is een voorbeeld in duurzaamheid. Het gebouw werd zo ontworpen dat het doorheen de jaren vlot kan overschakelen naar meer of net minder parkeren. Bepaalde verdiepingen kunnen dus van functie wijzigen en zo vlot inspelen op evoluties in mobiliteit.

Parking Keerdok is, met de steun van Interreg Noordzeeregio-project ACCESS, een voorbeeld van slim laden en energiebeheer op Europees niveau. Het uitgebreide zonnepanelendak levert een vermogen van 170kWp. Een energiebeheersysteem verdeelt overschotten van groene energie tussen de supermarkt, de kantoren, de gemeenschappelijke delen en de laadinfrastructuur in het gebouw. Of slaat ze op in de batterij van een elektrische (deel)wagen om ze nadien vanuit de batterij te ontladen terug naar het gebouw (V2G).

De parking wordt uitgebaat door Indigo. Ook zij passen volledig in het duurzaamheidsverhaal van Keerdok. Via hun OPnGOdienst krijg je handsfree toegang tot de parking. Indigo beheert de parking CO2-neutraal, sloot groene stroomcontracten af en heeft de ambitie het Europees Eco-label voor Parking Keerdok te behalen.

24/7 open

De parking is elke dag de klok rond open. Bewoners van Keerdok krijgen een eigen ondergrondse parkeerplaats in de buurt van hun woning. Wie buiten de Keerdokwijk woont, kan een bewonersabonnement op Parking Keerdok nemen. Werknemers kunnen er terecht met een werknemersabonnement.

 

In cijfers

  • 500-tal parkeerplaatsen
  • 1000 m² supermarkt
  • 1400m² kantoren
  • 600 m² dakterras
  • Fietsenstalling voor 120 fietsen
  • Aanbod deelwagens
  • Laadinfrastructuur
  • 419 zonnepanelen