Kittens moeten sinds 1 april 2018 verplicht gecastreerd/gesteriliseerd worden voor ze 5 maanden oud zijn en/of voor verkoop of adoptie. Katten die geboren zijn tussen 31 augustus 2014 en 31 maart 2018 moeten steriel gemaakt zijn tegen 1 januari 2020. Voor oudere katten geldt de sterilisatieplicht enkel vóór ze van eigenaar veranderen. Uiteraard wordt aangeraden om je oudere kat wel te laten steriliseren. 

De stad en de vzw Dierenbescherming Mechelen organiseerden de afgelopen vier jaar (2016-2019) gerichte sterilisatiecampagnes voor huiskatten, namelijk voor gezinnen die het financieel moeilijker hebben.  Wegens succes besliste de stad om ook in 2020 de sterilisatiecampagne verder te zetten.

Korting bij sterilisatie of castratie

Ben je in het bezit van een uitpas met kansentarief? Dan kan je aan een voordelig tarief je huiskat laten steriliseren of castreren. Je betaalt 25 euro/sterilisatie en 10 euro/castratie (maximum 2 katten per gezin). Inschrijven doe je ter plaatse bij de vzw Dierenbescherming Mechelen, in het Sociaal Huis of in het Huis van de Mechelaar.

Voor meer info kan je ook terecht op de website van vzw Dierenbescherming Mechelen. Daar vind je onder meer een lijst terug van de deelnemende dierenartsen aan de campagne.