In de kinderboerderij vind je duiven, cavia’s, konijnen, schildpadden, kippen en pauwen. In het park bevinden zich varkens, geiten, schapen, pony’s, ezels, kalkoenen, ganzen en eenden.

Je mag onze dieren niet voederen, zij krijgen een aangepast en evenwichtig samengesteld voedingspatroon.

Knuffelhoek

In de kinderboerderij kan je ook sommige dieren aaien of knuffelen. Dat kan enkel op woensdag en tijdens weekends en feestdagen, tussen 15 en 16 uur (van april tot en met oktober).

Bijenhal

In de bijenhal verzorgt de imker een 15-tal bijenvolkeren. In een aanpalend educatief bijenklasje kom je aan de hand van enkele tentoonstellingspanelen meer te weten over het leven van de honingbij en het werk van de imker. Via een doorschijnend observatiekastje kan je van 1 mei tot eind september deze boeiende sociale insecten in hun dagelijkse activiteiten bezig zien.

De imker is elke woensdag aanwezig tussen 13 en 14u.

Je kan in ons park ook de bijenborder en de insectentoren bezoeken.

Dieren schenken of kopen

De kinderboerderij is geen dierenasiel en we nemen in principe geen dieren aan. Je kan een lijst met adressen van opvangcentra opvragen via tivoli@mechelen.be

Soms verkopen we dieren, bijvoorbeeld konijntjes, cavia’s of jonge geitjes. Dit wordt vermeld met een affiche op de kinderboerderij.

Bedreigde rassen

In samenwerking met de Stichting Levend Erfgoed ijveren wij voor het behoud van streekeigen Vlaamse huisdierrassen. Op de kinderboerderij maak je kennis met een aantal bedreigde rassen die in de vergetelheid zijn geraakt zoals Mechelse koekoek, Tiense vechter, Vlaamse geit, Dendermondse eend, Vlaamse gans, Vlaanderse smierel ...

Meer informatie