Vind jij overal vlot de weg in de stad, ook online? Of vind je het soms moeilijk om mee te doen met het leven in onze stad? Laat het weten in het toegankelijkheidsonderzoek. Dat onderzoek is een vragenlijst waarmee we willen weten hoe het staat met jouw leefomgeving, mobiliteit, vrije tijd en nog veel meer.

Met jouw antwoorden op deze vragenlijst help je ons om Mechelen toegankelijker te maken. Want toegankelijkheid is goed voor iedereen, met of zonder beperking.

Je kan de bevraging invullen tot en met eind mei.

Naar de bevraging

Liever op papier?

Vul je de vragenlijst liever in op papier? Bel dan naar 0800 20 800.

Blind of slechtziend?

Vraag een digitale versie van de bevraging (in Word of pdf) op via 0800 20 800. 

Wat met de resultaten?

Stad Mechelen werkt samen aan dit onderzoek met prof. dr. Em. Dominique Verté en Inter, het Vlaams expertisecentrum voor toegankelijkheid. De resultaten zullen eind dit jaar gekend zijn. In 2025 gaan we ermee aan de slag. Samen met jou.

Wil je verder praten met Stad Mechelen over toegankelijkheid? Laat het weten. De toegankelijkheidscoördinator werkt samen met stadsdiensten, partners én ervaringsdeskundigen om de toegankelijkheid van Mechelen stap per stap te verbeteren. Zodat iedereen overal binnen kan, comfortabel van vrije tijd kan genieten, gebruik kan maken van diensten … Kortom: zodat iedereen kan meedoen zonder hindernissen.

Hulp nodig bij het invullen van de online vragenlijst?

Daarvoor kan je terecht in een van de digibankpunten.