Het begon op een donkere zolder. Op zoek naar oude rekwisieten vonden de spelers van Theater De Moedertaal handgeschreven scripts van voor de Eerste Wereldoorlog. Het was een kleine vonk, maar al snel brandde er een groot vuur. Het theater klopte aan bij Erfgoedcel Mechelen. Hun vraag: kunnen we al dat erfgoed bewaren? En er iets mee doen?

8 bonte voorstellingen

theater arsenaal stapte mee aan boord. Snel daarna doken ook de 4 andere vrijetijdsgezelschappen in hun verleden. Ze zochten de scènes, sketches, liedjes en gedichten van de afgelopen jaren waar ze de beste herinneringen aan hebben. Samen maakten ze er een bonte voorstelling van die je in mei op 3 plekken in Mechelen kunt gaan bekijken.

3 onvergetelijke expo’s

Erfgoedcel Mechelen klopt ook aan bij Kunsthal Mechelen, bibliotheek Het Predikheren en Stadsarchief Mechelen. Dat leidde tot 3 tentoonstellingen. Een tentoonstelling over de rijke geschiedenis van de 7 gezelschappen in Het Predikheren. Een kunstexpo gemaakt van rekwisieten in Kunsthal Mechelen. En een fotoreportage over de acteurs die nu op de planken staan in theater arsenaal.