Wegwijzers tegen vereenzaming

Zestigplussers dichter bij elkaar brengen en wegwijs maken in het aanbod van activiteiten, organisaties en verenigingen dat Mechelen rijk is. Dat is waar het project ‘Wegwijzers’ van onze Mechelse Ouderenraad om draait.

We richten ons tot leeftijdsgenoten die nieuw zijn in Mechelen of die in de afgelopen maanden door omstandigheden alleen kwamen te staan. We schrijven hen aan met de vraag of we contact mogen opnemen en wat hun interesses zijn. Vervolgens matchen we ze aan een lid van de Ouderenraad, een ‘Wegwijzer’, met dezelfde interesses. Deze leden nemen telefonisch contact op voor een vrijblijvende babbel, om inlichtingen te geven of om samen iets leuks te gaan doen. 

Om alles goed te laten verlopen en de Wegwijzers doorlopend te ruggensteunen, wordt een begeleiding georganiseerd door de Stad Mechelen in samenwerking met ‘Bind-Kracht vzw’, gespecialiseerd in buddywerkingen en/of steunrelaties. Die organisatie begeleidt ons bij de juiste aanpak van de steunrelaties via de Wegwijzers.

Interesse om Wegwijzer te worden?

Neem contact op met de seniorenconsulent op senioren@mechelen.be of 0479 99 75 52.
Word lid van de Ouderenraad door dit formulier in te vullen.

Wil je een Wegwijzer aanvragen?

Vul het formulier in en geef het af of stuur het op naar de ouderenconsulent – Lange Schipstraat 27, 2800 Mechelen.
Je kan ook een papieren exemplaar aanvragen bij senioren@mechelen.be of op 0479 99 75 52.

Wegwijzers Oep de W@ggel

Groep personen rond standbeeld  groep personen rond standbeeldgroep personen opkijkendgroepsfoto op bankjeGroepsfoto voor standbeeld