Kan, wil of durf jij niet meer alleen op stap te gaan? Wil je graag met andere Mechelaars genieten van een cultureel uitje? Dat kan! Boek een arrangement bij Vier het Leven Mechelen en geniet weer van cultuur in jouw stad. Je wordt van deur tot deur begeleid door een vrijwilliger, ook ‘s avonds op stap gaan wordt zo weer mogelijk!

Filmvoorstelling in Filmhuis Mechelen

  • Maandag 8 mei 2023 – 18.30u
  • Prijs: 14 euro – code M001 (vervoer, toegangsticket én drankje nadien)

Al meer dan veertig jaar lang dé vaste afspraak voor liefhebbers van kwaliteitscinema in het Mechels stadscentrum.


Bezoek aan de tentoonstelling ‘Verborgen Parels’ in Museum Hof van Buysleyden

  • Vrijdag 26 mei 2023 – 14u
  • Prijs: 17 euro – code M002 (vervoer, toegangsticket én drankje nadien)

Verborgen Parels toont je het allerbeste van wat Mechelen door de eeuwen heen heeft voortgebracht. Met topstukken van onder meer Rubens, Jordaens en Faydherbe. Veel van de verborgen parels komen uit museale, private en erfgoedcollecties en zijn voor het eerst te zien voor publiek. Een once in a lifetime kans om deze bijzondere stukken in het echt te bekijken.

Meer informatie over de tentoonstelling


Sinatra Concerto in Cultuurcentrum Mechelen

  • Zaterdag 3 juni 2023 – 20u
  • Prijs: 37 euro – code M003 (vervoer, toegangsticket én drankje nadien)

25 jaar na zijn dood slaan Casco Phil en muzikale duizendpoot Jef Neve de handen in elkaar voor dit gezamenlijke passieproject: de wereldpremière van een nieuw concerto voor piano dat Neve optrekt met thema’s uit de rijke catalogus aan hits van de crooner. 

Meer informatie over het concert


‘Wat als Robin Hood een vrouw was’ door vzw Sjarabang in ARSENAAL/LAZARUS te Mechelen

  • Zondag 18 juni 2023 – 15u            
  • Prijs: 22 euro – code M004 (vervoer, toegangsticket én drankje nadien)

In deze voorstelling, gebracht door acteurs met en zonder beperking, staat de zoektocht naar de identiteit van Robin Hood centraal.  Voor de eerste keer ooit wordt het ware verhaal van Robin Hood onthuld, van geboorte tot volwassenheid. Vader Hood wil koste wat kost een zoon, moeder Hood wil een dochter. Dolkomische situaties en personages, middeleeuwse muziek die je misschien wel zal herkennen, het hoort er allemaal bij. Kortom, een voorstelling om niet te missen.


Hoe reserveren?