Gepubliceerd op:
31
mei
2024

De zomerbeiaardconcerten in Mechelen zijn een jaarlijkse traditie waarbij beiaardiers van over de hele wereld samenkomen om concerten te geven. Deze zomer vinden de concerten plaats van 3 juni tot en met 9 september. 

De programmatie voor deze zomer staat in teken van de negende Internationale Beiaardwedstrijd Koningin Fabiola. Alle beiaardiers zijn eersteprijswinnaars van voorgaande edities van de wedstrijd, of alumni aan de Koninklijke Beiaardschool Mechelen. 

Zomerbeiaardconcerten van 3 juni tot en met 9 september 

Tijdens de zomerbeiaardconcerten worden verschillende muziekstukken gespeeld, variërend van klassieke composities tot moderne arrangementen. De beiaardiers komen van over de hele wereld. Onder andere uit de Verenigde Staten, Canada en Oekraïne.  

De concerten vinden voornamelijk plaats op maandagavonden, vanaf 20.30u. Je kan van de muziek genieten op het cultuurplein, maar ook terwijl je door de sfeervolle straten van Mechelen wandelt of op een terrasje zit.

Ook de beiaard van de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk komt aan bod in september. En als sluitstuk van de concertreeks kan je een bijzonder samenspel tussen onze stadsbeiaardier en de brassband van Hombeek bijwonen in het Cultuurcentrum.

Bekijk het volledige programma

Mechelen is de internationale referentie voor de beiaardcultuur

En dit omwile van de:

  • zes beiaarden
  • meest gerenommeerde beiaardschool ter wereld
  • Koningin Fabiolawedstrijd voor beiaard
  • zomerconcerten met beiaardiers die tot de top behoren