Een pandgang in Het PredikherenOp dinsdag 26.02.2019 erkende Toerisme Vlaanderen Het Predikheren als een Flanders Heritage Venue. Dat wil zeggen dat Het Predikheren gepromoot zal worden als één van de zes toplocaties in Vlaanderen voor MICE-activiteiten (Meetings, Incentives, Conferencing, Exhibitions). Met deze titel wordt de werking van Het Predikheren internationaal op de kaart gezet.

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts stelde de eerste zes meetinglocaties voor die toetreden tot het netwerk van de ‘Flanders heritage venues’. Dat is een netwerk van inspirerende meetinglocaties dat de lokale congresbureaus samen met Toerisme Vlaanderen uitbouwen. Het Predikheren prijkt voortaan mee in het lijstje van topbestemmingen voor meetings en congressen in Vlaanderen.

Special meeting venue

Van over de hele wereld is er grote interesse in unieke vergaderlocaties voor meetings en congressen. De setting van een erfgoedsite onderscheidt zich van andere zakelijke bestemmingen. Een congres of meeting bijwonen in een inspirerende beleving van het erfgoed zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Het Predikheren is zo'n plek waar in een bijzonder en belevingsvol kader ontmoetingen plaatsvinden, vergaderingen doorgaan, nieuwe strategieën ontwikkeld worden…
Er zijn onder meer vijf vergader- of leslokalen en een polyvalente ruimte voor 100 personen. De catering van diverse evenementen zal gebeuren door de concessiehouder van het restaurant van Het Predikheren. De verhuur van de zalen is zowel gericht op private partners, als op socioculturele partners (met aangepast lager tarief), als op bedrijven.

Meet in Mechelen

De jury is onder meer gevallen voor de veelzijdigheid van het gebouw, met zijn vele hoekjes en kantjes. Van grote vergaderruimtes met zicht op het Tinelpark tot kleine, intiemere plekken op de zolderverdieping. Ook de manier van restaureren, waarbij de gelaagdheid van het verleden zich in al zijn verschijningsvormen manifesteert, sprong in het oog. Ten slotte prees de jury de manier waarop de verhalen een rol spelen in het geheel en de beleving doorheen het gebouw centraal staat, zo zijn er lokalen die vernoemd zijn naar personen uit verhalen over de Predikheren of werden grafstenen van oude bewoners ingewerkt in de gang op het gelijkvloers.

Ook de samenhang tussen Het Predikheren, de nieuwe woningen op de Tinelsite, Kazerne Dossin en het Stadsarchief speelt een grote rol in deze selectie. 

Meer informatie

Reservaties zalen: E hetpredikheren@mechelen.be