De Mahatma Gandhiwijk is in volle verandering.

Waar gaan we naartoe? Variatie in bouwhoogte, woningen en publiek domein zorgt ervoor dat de wijk een speels en modern karakter krijgt. Het ontwerp zet volop in op groen met grote gemeenschappelijke tuinen, voldoende bomen en privétuinen. De gemeenschappelijke binnentuinen en pleinen zijn ideaal om te sporten, samen te komen of gewoon wat te ontspannen. Een centraal buurtpark is het kloppend hart van de wijk.

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, Stad Mechelen en Woonpunt Mechelen werken samen aan de nieuwe wijk.Woonpunt Mechelen, sociale huisvestigingsmaatschappij en eigenaar van de meeste woningen, staat in voor de woningbouw. De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen is hoofdopdrachtgever en samen met Stad Mechelen verantwoordelijk voor de wegenwerken en de aanleg van het openbaar domein. Zij hebben elk hun eigen aannemers die de werken uitvoeren. Ontwerpbureau OMGEVING bedacht het ontwerp voor de nieuwe wijk in overleg met alle betrokken organisaties.

De werken duren zeker nog tot 2024. We doen er alles aan om deze timing te halen, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de voortgang van de werken, eventuele tegenslag, weersomstandigheden, enzovoort.

Vragen over wegenwerken?

Contacteer Stad Mechelen
0800 20 800 - mechelen.be/meldingen

Vragen over de woningbouw?

Contacteer Woonpunt Mechelen
015 28 09 30 - info@woonpuntmechelen.be
www.woonpuntmechelen.be

 • Huidige wegenwerken

  Kom meer te weten over de volgende fase en stand van zaken van de wegenwerken. 

 • Nieuwe straatnamen voor de wijk

  De vernieuwde wijk krijgt er nieuwe straten en paden bij. Samen met de bewoners kiezen we nieuwe namen voor die straten en paden.

 • Bouwstenen

  Wat zijn de voornaamste aandachtspunten? We vertellen kort waar we op inzetten bij de heraanleg van de wijk.

 • Mobiliteit

  De verkeerssituatie in de wijk zal in de toekomst grondig wijzigen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat alles goed bereikbaar blijft. We sommen de veranderingen hier voor je op.

 • Woningen

  Oude woningen maken plaats voor nieuwbouw, worden aangepast aan de nieuwe woonnormen of worden uitgebreid. In de wijk zal je alle soorten woningen vinden.