Op 28 februari startte de heraanleg van de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Als eerste werd het stuk tussen de Vijfhoek en de Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk opnieuw aangelegd. De werken waren ingrijpend en er waren momenten waarop dit stuk van de straat enkel te voet te bereiken was. Ook voor de leveranciers van handelszaken. Daarom werkten we een logistiek alternatief uit. We werkten hiervoor samen met ervaren logistieke speler BDLogistics. In onderstaande video vertellen we er meer over.

Handelaar aan het woord

Piet Verlinden, zaakvoerder met passie van Verlinden Slaapcomfort in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, ging in op het aanbod van Stad Mechelen en CityDepot en is alvast tevreden over de samenwerking.

"Voor aanvang van de werken organiseerde de stad enkele vergaderingen om bij de ondernemers in de straat te polsen naar de huidige stand van zaken: hoe vaak komen er leveringen toe, hoeveel leveranciers zijn er, welk volume wordt er geleverd... De stad luisterde naar onze bezorgdheden en kwam met het voorstel van leveringen door CityDepot. Ik volgde de ontwikkelingen op de voet, maar ging in eerste instantie niet in op het aanbod. Mijn zaak bevindt zich aan het begin van de werken en de service leek me voorlopig niet nodig. Tot ik het magazijn, aan de achterkant van mijn zaak, niet meer kon bereiken. Ik moest dus plots wel nadenken over een alternatief.

Ik contacteerde CityDepot minder voor de leverservice die ze bieden, maar vooral voor stockruimte. Ik kies ervoor om mijn goederen door mijn leveranciers niet langer bij mij in de winkel te laten leveren, maar wel in het magazijn van CityDepot. Van daaruit brengen mijn eigen chauffeurs de matrassen tot in de winkel of rechtstreeks naar de klant. Mijn leveranciers zijn erg blij dat ze de stad niet meer in moeten rijden. Zo sparen ze veel tijd en energie uit. In mijn eigen zaak is er nu veel stockruimte vrijgekomen die ik op een andere manier kan inzetten. Ik overweeg om de ruimte in te richten als parking voor mijn klanten en een collega uit de straat zou haar atelier naar hier willen verhuizen.

De veranderingen in de straat hebben me echt aangezet om na te denken over duurzamere oplossingen voor de toekomst. Zo'n aanpassing vraagt een andere ingesteldheid van de ondernemer en dat kost tijd, maar ik overweeg lalvast een permanente samenwerking met CityDepot. Ik raad collega’s de dienstverlening zeker aan. Ze zoeken mee naar de juiste oplossing voor jouw zaak.”

www.verlindenslaapcomfort.be

Meer weten?

Neem contact op met BDLogistics Mechelen via OLVMechelen@BDLogistics.be of neem contact op met roos.lowette@mechelen.be.


Dit proefproject werd gefinancierd vanuit het Europese project Surflogh.
Surflogh staat voor Smart Urban Freight Logistics Hubs en wil de stadsdistributie verbeteren op een innovatieve en duurzame manier. Meer info.

Logo surfloghLogo Europa