Nemen we samen een ogenblik? Om even te kijken met een open blik. Om bij te leren, om geïnspireerd te worden door elkaar en om ideeën uit te wisselen. Over onderwijsuitdagingen die we delen, hier in deze stad.

  • Over samen strijden tegen schooluitval.
  • Over onze jongeren en kinderen die we willen versterken, willen laten excelleren, een goede versie van zichzelf willen laten worden. We willen het talent niet verloren laten gaan. In al hun veelkleurigheid. De jongeren zijn de toekomst, de volwassenen van morgen.
  • Over het welbevinden van die leerlingen, maar ook van onze leerkrachten.
  • Over hoe we kunnen samenwerken met collega’s, met leerlingen, met partners uit andere sectoren, met ouders. Hoe kunnen we verbinden en linken om er samen sterker van te worden.

Stad Mechelen biedt daarom meermaals per jaar gratis leermomenten aan. Tijdens deze 'Open Blikken' zorgen we voor een interessante spreker, delen we een goede praktijk of belichten we een nieuwe invalshoek. We nodigen de juiste mensen uit en beloven een boeiende avond van waaruit nieuwe ideeën kunnen groeien.

Hieronder vind je een overzicht van de eerstvolgende vormingen van Open Blik. Daarnaast vind je er ook het vormingsaanbod van andere Mechelse organisaties, met dezelfde 
inhoudelijke accenten. 

Wil jij ook graag dat we jouw aanbod mee bekend maken? Neem dan contact op met anke.anthoni@mechelen.be