In het voorjaar 2023 gaat het project School in zicht opnieuw van start in Mechelen.


Over School in zicht

School in zicht is een vzw die streeft naar een evenwichtige sociale mix op kleuter- en basisscholen. Naast de ouderactiviteiten, biedt het project ook trajecten aan voor scholen en directies. Het project werkt in opdracht van de stad Mechelen en werkt samen met het LOP.

Leer meerdere scholen in je buurt te leren kennen – óók degene waar je misschien nog niet veel verhalen over hoorde, of waar je nog geen mensen kent. Ze zouden je wel eens aangenaam kunnen verrassen. School in zicht bouwt samen met ouders aan buurtscholen met een evenwichtige sociale mix. Lees meer over het project en schrijf je in voor de activiteiten op www.schoolinzicht.be/mechelen 

De deelnemende scholen zijn: Don Bosco, O.L.V. Van De Ham, Scheppers, Sint-Pieter en Ursulinen.

Troeven van een buurtschool

Een school dichtbij kiezen, biedt heel wat voordelen. Je wint tijd, bespaart jezelf verkeersstress en bouwt een netwerk in de buurt uit. Ook je kind heeft zijn speelkameraadjes om de hoek.

Met name kansrijke ouders zoeken het toch vaak wat verder – ze stromen weg uit centra. Die beweging wil School in zicht, samen met de gemeente Mechelen keren. Want álle scholen in Mechelen zijn goede scholen die jouw kindje ondersteuning en uitdaging bieden. We laten je zelf oordelen en stellen je voor aan directies en ouders van de scholen tijdens de Infoavond met scholenmarkt. Daarnaast krijg je een unieke blik binnen de scholen tijdens de Open school dagen.

Ik koos voor de buurtschool voor mijn zoontje om verschillende redenen. De nabijheid van de school maakt dat de sociale contacten verder zullen gaan dan tot aan de schoolpoort of binnen de schoolmuren. Ook de grote ouderbetrokkenheid is een troef. Als alleenstaande ouder zijn een sociaal netwerk binnen de buurt en de nabijheid van de school enorm belangrijk.


Meer info en contact

School in zicht vzw
Lovelingstraat 62 Antwerpen
www.schoolinzicht.be/mechelen

Projectmedewerker Mechelen: Rob Sips 
E rob.sips@schoolinzicht.be
T 03 270 38 03