Op zoek naar een studentenkamer of –studio in Mechelen? Via de kotdatabank van Thomas More vind je een geschikte kamer. Hou in je zoektocht rekening met het label ‘Topkot’ . Zie je dit label, dan weet je dat het kot volledig in orde is. De eigenaar beschikt dan over een uitbatingsvergunning, dat is een garantie op kwaliteit en veiligheid.

In de maanden mei en juni gaan de meeste studenten op zoek naar een kot. Hoe eerder je begint te zoeken, hoe meer keuze je zal hebben. Als je merkt dat je te laat begonnen bent met je zoektocht, wacht dan nog even met het zoeken van een studentenkamer tot na de tweede zit. Dan komen er ook geregeld weer kamers vrij.

Bij Thomas More kan je ook op kot in Campus Kruidtuin. Er zijn 51 studentenkamers en 4 studio's beschikbaar voor studenten, waarvan 2 kamers ook voor rolstoelgebruikers toegankelijk zijn. Vanaf 15 april tot 15 mei kan je je kandidaat stellen voor een kamer voor volgend academiejaar.

Als kotstudent draag je bij aan een proper Mechelen. Op de website van IVAREM vind je terug hoe en wanneer je je afval mag aanbieden. Die informatie vind je ook terug op de ophaalkalender.

Veilig op kot

Denk aan je veiligheid en aan die van je kotgenoten. Want hoewel de verhuurder ervoor moet zorgen dat het pand brandveilig is (het Topkot-label garandeert dat ook), moet je ook zelf proberen om brand te voorkomen.

Geef dieven geen kans, ook niet op kot. Draai deuren op slot en sluit ramen wanneer je weggaat.
Ben je toch slachtoffer? Contacteer zo snel mogelijk de politie én je kotbaas. Zo kunnen er aanpassingen gedaan worden om het kot veiliger te maken, ook al is er geen zichtbare inbraakschade.

Heb je een ander noodgeval, bel dan een van de noodnummers.