Op zoek naar een kot?

Op zoek naar een studentenkamer of –studio in Mechelen? Hou dan in de toekomst het label ‘Topkot’ in het oog. Zie je dit label dan weet je dat het kot volledig in orde is. De eigenaar beschikt dan immers over een uitbatingsvergunning, een garantie op kwaliteit en veiligheid. Meer info vind je hier.

De maanden mei en juni zijn de maanden waarin de meeste studenten op zoek zijn naar een kot. Hoe eerder je begint te zoeken, hoe meer keuze je zal hebben. Als je merkt dat je te laat begonnen bent met je zoektocht, wacht dan nog even met het zoeken van een studentenkamer tot na de 1ste of 2de zit. Dit is ook een goed moment om het perfecte kot te vinden, omdat studenten die niet geslaagd zijn en stoppen met hun  studies hun kot zullen moeten verhuren. Via deze kotdatabank vind je alle nodige info om op zoek te gaan naar een geschikte kamer. 

Bij Thomas More kan je ook op kot in Campus Kruidtuin. Er zijn 51 studentenkamers en 4 studio's beschikbaar voor studenten. Twee kamers hiervan zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vanaf 15 april tot 15 mei kan je je kandidaat stellen voor een kamer voor volgend academiejaar. Meer info vind je hier.

Huisvuil: Als student kan je ook je steentje bijdragen om Mechelen proper te houden. Op de website van IVAREM vind je terug hoe en wanneer je je afval mag aanbieden. Deze informatie vind je ook op de ophaalkalender.