De voorbije jaren zetten we al sterk in op de heraanleg van het openbaar domein. Straten zoals de Goswin de Stassaertstraat en de Augustijnenstraat kregen al een geslaagde facelift. Nu is het de beurt aan de Adegemstraat. Zo maken we onze stad stap voor stap nog aantrekkelijker en groener. 

Plannen

Een groene straat

Er komen meerdere groenzones met verschillende soorten planten en bloemen. Die zorgen voor kleuraccenten in de straat, én ze vormen een goede omgeving voor bijen en vlinders. Ook is er de mogelijkheid tot een tegeltuin, waarmee de bewoners dus ook zelf de straat karakter kunnen geven. Het regenwater slagen we op. Zo kan het groen ook in tijden van droogte goed groeien.

Een ontmoetingsplek

We plaatsen gevelbanken en grote zitbanken. Die zullen van de Adegemstraat een ontmoetingsplek maken voor omwonenden en bezoekers.

Wandel- en fietsstraat

Ook voor de actieve weggebruiker wordt het aangenamer om zich te verplaatsen door de Adegemstraat. Ze krijgen namelijk meer ruimte. De straat wordt daardoor volledig op maat gemaakt van wandelaar en fietser. 

Timing

  • Half 2022: start werken 
  • April 2024: einde werken 

Samen met de buurt

Tot en met 31 maart konden straatbewoners aangeven dat ze een tegeltuin wouden. Deze aanvragen nemen wij meteen mee tijdens de heraanleg. 

Nieuwsbrief

Ontvang altijd de laatste updates van de Adegemstraat. 

Ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Ligging

De Adegemstraat is een uitgang van onze binnenstad.