De vernieuwde AdegemstraatDe voorbije jaren zetten we al sterk in op de heraanleg van het openbaar domein. Straten in onze binnenstad zoals de Goswin de Stassaertstraat en de Augustijnenstraat kregen al een geslaagde facelift. Nu was het de beurt aan de Adegemstraat. Zo maken we onze stad stap voor stap nog aantrekkelijker en groener. 

Project

Een groene straat

Er kwamen groenzones met verschillende soorten planten en bloemen. Die zorgen voor kleuraccenten in de straat, én ze vormen een goede omgeving voor bijen en vlinders. Ook was er de mogelijkheid tot een tegeltuin, waarmee de bewoners dus ook zelf de straat karakter konden geven. En dat werd enthousiast onthaald. Er kwamen maar liefst 71 tegeltuinen in de Adegemstraat. Het regenwater slagen we op. Zo kan het groen ook in tijden van droogte goed groeien.

Een ontmoetingsplek

We plaatsten gevelbanken en grote zitbanken. Die zullen van de Adegemstraat een ontmoetingsplek maken voor omwonenden en bezoekers.

Wandel- en fietsstraat

Ook voor de actieve weggebruiker werd het aangenamer om zich te verplaatsen door de Adegemstraat. Ze kregen meer ruimte. De straat werd daardoor volledig op maat gemaakt van wandelaar en fietser. 

Ligging

De Adegemstraat vormt een uitgang van onze binnenstad.