Van zodra je alle voorbereidingen hebt getroffen, je bussinessplan volledig uitgewerkt is, je ondernemingsnummer werd geactiveerd & je vrijblijvend bent langsgeweest  voor een startersgesprek, is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikt pand. De dienst Economie helpt je graag bij deze zoektocht, zowel voor een tijdelijke als permanente invulling.

We geven je hier alvast een aantal tips:


Voor startende ondernemers: MEST vzw

MEST VZW: Een voedingsbodem voor Mechelse starters.

Droom je van een eigen zaak?  Maar wil je graag je concept eerst uittesten voor je definitief de sprong waagt? Dat kan: in een pop-uppand van Mest vzw. Mest vzw geeft starters de kans om tijdelijk hun concept uit te testen in een pand dat wacht op verhuur, verkoop of verdere ontwikkeling.  

Interesse? Contacteer hen vrijblijvend via mest@mestvzw.be.

Meer informatie over MEST vzw

Wat zijn de voordelen voor jou als ondernemer? 

Als starter krijg je de kans om - aan een voordelig tarief - tijdelijk te proeven van het ondernemerschap. Je kan je concept uittesten en verfijnen waar nodig. Op het einde van de rit kan je tijdelijke bezetting doorgroeien tot een blijvend verhaal in hetzelfde pand. Of kan je de leerlessen gebruiken om je concept verder te verfijnen of een geschiktere locatie te vinden. 

Benieuwd wie je voorging?

Er zijn wel wat voorbeelden van ondernemers die gestart zijn dankzij Mest vzw in Mechelen en intussen een bloeiende zaak hebben uitgebouwd in onze Dijlestad.  Zo ken je misschien:

  • Kledingwinkel Poulain Carmin in Geitestraat
  • Bloemist Vincent Moens in Guldenstraat
  • Juwelenontwerpster Tess De Meerleer
  • Het ijs van NICE 

Geen startende ondernemer meer?

Geen startende ondernemer, maar wel nood aan een plek om je activiteiten uit te oefenen?

Zoek een pand

Gebruik BizLocator om een geschikt pand te vinden.

Coworking

Mechelen heeft fantastische coworking plekken voor ondernemers: