Kasteel en vijverHet voormalige 19de eeuwse kasteelpark biedt tal van mogelijkheden om even uit de stadsdrukte te ontsnappen. In alle jaargetijden is het er heerlijk wandelen en kuieren. Wandelaars, joggers en natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Je wandelt er door majestueuze dreven, over kronkelende paadjes langs romantische hoekjes en imposante bomen. Voor kinderen is dit park een gedroomd speelterrein.

Voor het kasteel ligt een Engelse landschapstuin met grote vijver en ringgracht. De 'geschulpte' grasvelden, waterpartijen en bruggetjes, grillige wandelpaden en solitaire bomen zorgen voor een typische landschapssfeer.

 

 

 

Brug

Wandel- looprouteIn het park zijn er voor de sportievelingen 3 wandel- en looproutes op maat uitgestippeld van 800, 1000 en 1300 meter.

Plan afdrukken


Welkom in de hondenloopweide

HondenweideElke gezonde hond wil zich eens kunnen uitleven. Honden zijn sociaal en willen graag met andere honden spelen. Daarom heeft het stadsbestuur Mechelen een hondenloopweide aangelegd. Hier kunnen honden, onder het waakzame oog van hun baasjes, veilig vrij rondlopen en ravotten. Wil je nadien nog met je hond gaan wandelen in het park, dan mag die enkel aangelijnd mee.

Spelregels

  • Hoffelijkheid boven alles. Honden mogen vrij rondlopen maar hou het veilig voor mens en dier.
  • De hondenloopweide is geen hondentoilet. Ruim hondenpoep op en gooi het zakje in de vuilnisbak. Ook ander afval hoort in de vuilnisbak.
  • Als je hond begint te grommen, grijp je in.
  • Hou je hond rustig, denk aan de andere parkbezoekers.
  • Het poortje van de hondenloopweide moet steeds dicht blijven.

Als je je niet aan de spelregels houdt, riskeer je een boete.

 


Openingsuren

Het domein is alle dagen open van 08.00u tot zonsondergang.

De kinderboerderij is open:

  • weekdagen: 8.30u tot 17.30u (vanaf winteruur tot 16u)
  • weekend, feestdagen: 13.30u tot 17.30u (vanaf winteruur gesloten)