Wanneer vraag je een nieuwe pin- en pukcode voor je eID of kidsID aan?

Als je de pin- en pukcode van de eID of kidsID niet kent of kwijt bent, kan je tegen betaling nieuwe codes aanvragen.

Opgelet! Wanneer je de pincode van je identiteitskaart niet meer weet, maar je bent nog wel in het bezit van je pukcode, hoef je geen nieuwe codes aan te vragen. Maak dan een afspraak in het Huis van de Mechelaar om je pincode gratis te laten resetten.

Wie kan een nieuwe pin- en pukcode aanvragen?

Enkel inwoners uit Mechelen en deelgemeenten (2800, 2801, 2811 & 2812) kunnen via dit formulier nieuwe codes aanvragen.

Opgelet! Ben je niet ingeschreven in Mechelen, richt je dan tot de gemeente waar je dat wel bent.

Als er een adreswijziging lopende is, zal je nieuwe codes moeten aanvragen in de gemeente waar je op dat ogenblik nog officieel bent ingeschreven.

Hoeveel kost het?

Elke aanvraag kost € 5,50. Betalen doe je, online, na het invullen van deze aanvraag. De administratieve kost kan niet teruggevorderd worden indien de codes achteraf niet worden opgehaald of bij een foutieve aanvraag.

Opgelet! Wanneer je een nieuwe identiteitskaart hebt aangevraagd maar je hebt deze codes nooit ontvangen, is een aanvraag voor nieuwe codes gratis. Deze aanvraag kan niet via dit webformulier. Neem contact op via vragen.bevolking@mechelen.be, telefonisch op 0800 20 800 of via het snelloket in het Huis van de Mechelaar tijdens de openingsuren.

Welke regelgeving is van toepassing?

25 maart 2003 - Koninklijk besluit houdende overgangsmaatregelen in verband met de elektronische identiteitskaart

Reden van de aanvraag *

Gegevens van de aanvrager

Wat gebeurt er met mijn aanvraag?

De aanvraag van nieuwe codes neemt een 10-tal werkdagen in beslag. Je ontvangt een brief zodra de codes bij ons zijn binnen gekomen. Om je nieuwe codes af te halen maak je een afspraak via www.mechelen.be/afspraak of via ons gratis nummer 0800 20 800. Wanneer je je nieuwe codes 3 maanden na aanvraag niet hebt afgehaald, zullen ze vernietigd worden. Het betaalde bedrag van € 5,50 kan niet teruggevorderd worden.

Wat moet ik doen?

Wanneer je de pincode van je identiteitskaart niet meer weet, maar je bent nog wel in het bezit van je pukcode, hoef je geen nieuwe codes aan te vragen.  Maak dan een afspraak in het Huis van de Mechelaar om je pincode gratis te laten resetten. (via 0800 20 800 of afspraken.mechelen.be)

Je hoeft dit webformulier niet in te vullen.

Wat moet ik doen?

Wanneer je een nieuwe identiteitskaart hebt aangevraagd, maar je hebt deze codes nooit ontvangen, is een aanvraag voor nieuwe codes gratis. Neem contact op via vragen.bevolking@mechelen.be, telefonisch op 0800 20 800 of via het snelloket in het Huis van de Mechelaar tijdens de openingsuren.

Je hoeft dit webformulier niet in te vullen.