Gepubliceerd op:
28
mei
2018

Elke week beginnen in België honderden kinderen te roken. Mechelen wil daar iets aan doen en steunt daarom “Generatie Rookvrij”. De eerste stap is het rookvrij maken van speel- en sportterreinen. Want zien roken, doet roken.

Elke week beginnen in België honderden kinderen te roken. Mechelen wil daar iets aan doen en steunt daarom “Generatie Rookvrij”. Deze nieuwe beweging wil dat niemand die vanaf 2019 geboren wordt, ooit nog begint met roken. De eerste stap is het rookvrij maken van speel- en sportterreinen. Want zien roken, doet roken en ook passief meeroken is heel ongezond.

Het belang van een rookvrije omgeving

Samen ravotten en sporten is fijner in een rookvrije omgeving. Weg met de vieze en ongezonde rook, weg met het risico op brandwonden, weg met peuken die door kinderen worden opgeraapt. Ook het kopieergedrag verdwijnt. Als kinderen niet in contact komen met rokende (jong)volwassenen, zullen ze roken niet meer als iets normaal aanzien. Daardoor zullen ze ook zelf minder snel beginnen roken.

Rookvrije speel- en sportterreinen

Stap voor stap willen we van de Mechelse speel- en sportterreinen rookvrije plaatsen maken. In de binnenstad worden de Sinte-Mettetuin en de Rik Wouterstuin binnenkort de eerste rookvrije Mechelse speelpleinen. Voor de sportclubs bijt de jeugdacademie van KV Mechelen de spits af. Zij zijn bereid om hun jeugdterreinen nog dit jaar om te vormen in een rookvrije zone.

Meer info vind je op www.generatierookvrij.be