Opgelet: bij het uitzetten van parkeerverbod moeten steeds de nummerplaten bijgevoegd worden aan de vergunning van de wagens die op dat moment geparkeerd staan (ook als er geen voertuigen geparkeerd staan moet je deze stap doen).

Als je voor een verhuis of werken het openbaar domein wil innemen, dan heb je hier steeds een vergunning voor nodig. De inname kan bijvoorbeeld nodig zijn voor het plaatsen van een stelling, container, verhuiswagen, enz. 

Nieuw systeem en aangepaste tarieven

We werken sinds kort met een nieuw softwaresysteem voor het aanvragen van deze vergunning. De tool waarin je de aanvraag doet, ziet er dus een beetje anders uit, maar de procedure blijft hetzelfde. Wel hanteren we vanaf 7 november 2023 aangepaste tarieven. Die zorgen voor een gelijke behandeling van alle Mechelaars waar je ook woont of voor welke reden je een inname van het openbaar domein vraagt. We moedigen de Mechelaar aan om zo beperkt mogelijk om te springen met ruimte en tijd bij deze inname. Zo beperken ze de hinder voor omwonenden, voorbijgangers, handel en horeca. Tegelijk voorziet het stadsbestuur in een premie voor wie duurzaam renoveert

Werfverkeer

De stad Mechelen is medeondertekenaar van het charter voor werftransporten. Tijdsvenster waarbinnen geen werfverkeer wordt toegestaan in het centrumgebied en bij scholen (straal 300 meter):

  • Weekdagen tussen 8 en 9u en van 15 tot 17u
  • Woensdag van 11.30 tot 13u (avondregeling vervalt op woensdag)
  • Niet van toepassing tijdens de schoolvakanties.
  • Geen vervoer met tractoren in centrum of schoolzone.

In het centrum, deel binnen de R12 (ring), moet elk transport een doorgangsbewijs aanvragen gebonden aan de uurregeling hierboven beschreven.

Elk transport boven 10 ton of groter dan 11 meter moet een doorgangsbewijs aanvragen bij onze dienst signalisatie. Dit kan via mail naar verkeerssignalisatie@mechelen.be

Tips

  • Lees de beschikbare informatie 
  • Zorg dat je digitale aanvraag opent in Google Chrome.
  • Bevestiging niet ontvangen? Kijk ook je ongewenste post even na.
  • Heb je geen computer? Ons contactcenter helpt je graag verder.

Aanvraag indienen