Mensen met dubbeldiagnose kampen met een verslavingsproblematiek én ernstige psychische aandoeningen, zoals angstklachten, depressie en psychose.

Ongehoord

Mensen met een dubbeldiagnose zitten vast in een web van psychische kwetsbaarheid en verslaving. Zij voelen zich vaak onbegrepen en bevooroordeeld. Het is hoog tijd dat we hun stemmen horen. Daarom laten we hen aan het woord in Ongehoord, een verhalenreeks met openhartige gesprekken, onthullende interviews en waardevolle inzichten. 

Ongehoord kadert binnen het project Wijkgericht Kwartiermaken van vzw Psyche. Geestelijke gezondheidszorg en welzijn richten zich samen op meer sociale acceptatie, participatie en inclusie van kwetsbare en gemarginaliseerde groepen. 

Podcast

In de podcast Ongehoord praat Marie met ervaringsdeskundigen en zorgverleners. Over de stigma's rond dubbeldiagnose, maar ook over inspirerende verhalen van veerkracht en herstel. Voor meer begrip, empathie en hoop. Beluister de podcast hier of op je favoriete podcastplatform.

Videoreeks

Deze verhalen zijn van maandag 29 januari tot zondag 4 februari van 10 tot 16u te beluisteren in Het Predikheren, de Sint-Romboutskathedraal, Het Huis van de Mechelaar, Visit Mechelen en Cirkels Boetiek Hoogstraat. In samenwerking met Pier De Cock.

 

Een project met steun van de Vlaamse Overheid. 

Huisstijl Departement Zorg | Vlaanderen.be