In Mechelen maken we werk van betaalbaar en kwaliteitsvol wonen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen een plek vindt in onze stad. Meer weten over de alternatieve en sociale woonvormen in Mechelen? Lees dan verder.

  • Woonland is een sociale woonmaatschappij die de vroegere activiteiten verzamelt van WoonpuntMechelen, SVK Mechelen, De Vrije Woonst en Klemo. Benieuwd naar hun plannen voor nieuwe woon- en renovatieprojecten in Mechelen?

  • Je private woning of woonproject inzetten als sociale huurwoning(en)? Dat kan. Het Pandschap kan hierbij je renovatiezorgen overnemen. Sociaal verhuren én verantwoord renoveren – dat is een win-win. 

  • Een wooncoöperatie is een organisatie van personen die zich vrijwillig verenigen om hun woonwensen te realiseren. Zij zijn aandeelhouder en bewoner van de woonruimtes die ze samen beheren. Benieuwd naar projecten van Wooncoöperaties in Mechelen?

  • Een cohousing-project gaat uit van ‘slimmer ruimtegebruik’. Zo worden een aantal ruimtes en mogelijkheden gedeeld met andere bewoners.  Denk maar aan een gemeenschappelijke keuken, tuin, werkatelier of fietsenstalling. Maar daarnaast heeft iedere bewoner zijn eigen privéruimtes. En cohousing vind je in meerdere maten en gewichten. Ook in Mechelen.