Jeugdbewegingen zijn er voor Alleman!

Niet elk gezin vindt even gemakkelijk de weg naar de jeugdbeweging. De Mechelse jeugdbewegingen zijn dan ook nog geen afspiegeling van alle kinderen en jongeren die onze stad rijk is. De jeugddienst is met de verenigingen de uitdaging aangegaan om hier verandering in te brengen, onder de noemer ‘Jeugdwerk voor Alleman’.

Ontdek het jeugdwerk in Mechelen

Alle23 Mechelse jeugdbewegingen dragen nu het label van Jeugdwerk voor Alleman. Daarmee tonen zij aan heel Mechelen dat zij voor iedereen openstaan. Dat houdt in dat zij werken aan de laagdrempeligheid van hun werking.

Door het project kunnen we al zeker spreken van een aantal successen. Naar voorbeeld van het filmpje van de jeugddienst van Leuven, wil Groep Intro ook de Mechelse succesverhalen in beeld brengen.

Als ondersteuning voor de Mechelse jeugdbewegingen om hun werking op verschillende vlakken te versterken, heeft de jeugddienst een praktische tool ontwikkeld. Hier kunnen jeugdbewegingen tips vinden die ze kunnen inbouwen in hun dagelijkse werking of gebruiken als inspiratiebron. Sommige jeugdbewegingen staan al enorm sterk en zijn dus sowieso al een goed voorbeeld voor anderen.